25 juni 2024

Feestelijke afsluiting van het Stedumer voetbalseizoen

0

Op 15 juni was het voor veel ouders de grote dag: de voetbalschoenen aan en de wei in, voetballen tegen je eigen kind. Wel lastig, want als je eigen kind in het doel staat en de vader scoort moet zoÕn kind toch wel even slikken misschien. Maar dat viel reuze mee, want zowel de EÕers als de F-jes wonnen met behoorlijke overmacht van respectievelijk ouders (ook vaders erbij) en FC Moeders. Dat laatste was knap, want direct na de start van de wedstrijd gingen de moeders me zÕn allen op de doellijn staan. Ook fysiek waren ze niet tegen de F-jes opgewassen, want een van de moeders moest na een Schwalbe van het veld worden gedragen, Ògebroken beenÓ. Eindstand 8-2 voor de F-jes.


De EÕers hadden het moeilijker, want in het oudersteam zaten diverse ervaren voetballers. Ook daar ging het fysiek niet altijd goed, de tweede helft werd er door de ouders aanzienlijk minder op de bal gejaagd. Er werd zelfs hands gemaakt om maar niet te hoeven lopen. De scheidsrechter kende voor de ouders geen pardon, het leidde tot een rode kaart. Er werden ook meerdere gele kaarten uitgedeeld, voor knuffelen van je eigen kind in het veld, en voor obstructie van de tegenstander. De kinderen gedroegen zich perfect. Tegen het einde van de wedstrijd stonden er twee ouders aan de kant en was het E-team nog compleet. Eindstand: 8-6 voor de E-ers.
De jeugdleiders ontvingen uit handen van de ouders een bioscoopbon voor hun inspanningen gedurende het seizoen.Daarna was het de beurt aan de oudere voetballers en voetbalsters. Er was een WK-competitie opgezet met teams die bestonden uit kantinevrijwilligers, bestuur en elftalspelers. Wel riskant, het ging af en toe vrij hard. Belgi‘ heeft uiteindelijk gewonnen. Daarna was het tijd voor een barbecue. Al met al een zeer geslaagde dag, de VV Stedum kan terugzien op een zeer geslaagde seizoensafsluiting.

© Archief www.stedum.com

vv stedum

Geef een reactie