24 februari 2024

Feestelijke Opening Borgterrein op 30 juni aanstaande

0

Hierbij wordt van harte uitgenodigd voor de feestelijke afsluiting van het Leaderproject Nittersum op 30 juni aanstaande, om 15.00 precies. Na maanden van voorbereiding is Nittersum in enkele maanden hard werken veranderd van een wildernis in een duidelijk herkenbare plek in het dorp.

En niet alleen het borgterrein zelf is herschapen, maar ook de omgeving. Als je in Stedum een rondje om de kerk loopt, zie je jonge lindes, gepoot op plekken die jaren kaal zijn geweest. De geasfalteerde Kalverstraat van Stedum, het Klokkenpad, is veranderd in een fraai klinkerstraatje. Bij de brandweergarage sluit het pad mooi aan op de Hoofdstraatbestrating. Langs de huizen staan hagen, en het verwaarloosde basketbalpleintje is veranderd in een groene ruimte. De Weemweg is opnieuw aangeplant, en de kale aanblik is veranderd door opnieuw groen aan te planten.


We kunnen weer jaren vooruit, dat zal burgemeester Mellema in 1970 ook hebben gedacht toen onder zijn burgemeesterschap het terrein voor het laatst is aangepakt. Dankzij het Leaderproject Verborgen Terreinen werd er voor het eerst sinds jaren weer flink in Stedum ge•nvesteerd. Alle reden voor een feestelijke opening van terrein en omgeving.


 


Kom luisteren naar de muziek van de dames Mulder. Zij spelen muziek uit het borgverleden om plm. 14.45. Tegen 15.00 komen ook de genodigden (die eerst even koffiedrinken in het cafŽ) en gedeputeerde Bleker. Hij is verzocht om de openingshandeling te verrichten, ge•nspireerd door de rol van Adriaan Clant bij de Vrede van MŸnster. De opening zal plaatsvinden na een welkom van de voorzitter Dorpsbelangen en een introductie van het project Nittersum door de directeur van Landschapsbeheer. Daarna kunt u een rondleiding maken o.l.v Ine Bielevelt, projectleider van Landschapsbeheer en aansluitend de kerk bezichtigen. Naar verluidt rijdt er ook een ijscokar rond. De kinderen zijn natuurlijk al op de hoogte, omdat zij in de week van 20 juni aan een lesproject hebben deelgenomen over borgterreinen.


 


Om 16.00 bent u welkom in de bovenzaal van cafŽ Het Oude Raedthuys voor de presentatie van het vervolgplan voor het Borgterrein. ADC Heritage zal daar het definitieve ontwerp presenteren. Daar blijft het voorlopig bij, want eerst moet er weer geld worden gevonden. Tegen 16.30 wordt de bijeenkomst be‘indigd met een hapje en een drankje, ook in het cafŽ uiteraard.


 


Wij hopen op uw komst, omdat het bestuur van Dorpsbelangen dit project uiteindelijk voor œ heeft ondernomen. Maar hoe denkt u dat provincie en gemeente een massale opkomst van de Stedumers zien? DŽ kans om te laten zien dat investeren in Stedum belangrijk wordt gevonden.


 


Met vriendelijke groet,


 


Lies Oldenhof

Dorpsbelangen Stedum

Geef een reactie