25 april 2024

Feestelijke opening speeltuin Stedum

0

De speeltuin gelegen aan het Klokkenpad is vrijdagmiddag 16 november officieel geopend. Vier jaar geleden heeft een aantal bewoners uit Stedum (Jeroen Vermeer, Tina Vischjager, Erik Huisman en in eerste instantie Mark Dijkstra) het initiatief genomen om een speeltuin in ons dorp te realiseren.
Deze weg duurde langer dan deze groep enthousiaste vrijwilligers had verwacht, maar het resultaat is er nu en bovendien zeer geslaagd!
Bij de opening begon Fokko Smit (voorzitter Dorpsbelangen) met een toespraak waarin hij iedereen welkom heette. Daarna heeft Tina Vischjager in geuren en kleuren verteld hoe het uiteindelijk tot dit mooie resultaat is gekomen. De groep vrijwilligers bleef zich al die tijd volhardend inzetten om de papieren, de financiën, het ontwerp en de bouw te organiseren. Tina sprak tevens haar dank uit richting de aanwezigen namens de subsidievertrekkers. De wethouder van de gemeente Loppersum, Bé Schollema, was ook aanwezig. Hij prees het mooie initiatief en vertelde dat als de Stedumers iets willen het ook tot een goed einde komt. De kinderen van de basisschool De Klaver voerden een prachtige dans op, waarna de speeltuin officieel geopend werd met het doorknippen van het lint door de wethouder. En toen, ja eindelijk, toen stormden de kinderen massaal de speeltuin in en gingen heerlijk spelen. Er was koffie, thee, ranja en de heerlijke tompoesjes met de Stedumervlag erop gingen er smakelijk in. Het was een zeer geslaagde opening en een prachtig voorbeeld van een burgerinitiatief om de leefbaarheid en goede sfeer in ons dorp te bekrachtigen.
 

Dorpsbelangen Stedum,

Geef een reactie