24 mei 2024

Dorpsbelangen Stedum kan gerust zijn. Als het weer maar goed is zijn er veel fietsliefhebbers in Stedum. Ook oud Stedumers en familieleden van Stedumers deden mee aan de speciaal georganiseerde fietsavond. Dit was de vervanging van de wegens slecht weer afgelaste Avondfietsvierdaagse. Eind juni was het weer te onbetrouwbaar om de Stedumer fietsers een leuke en sportieve avond te bezorgen. De gezelligheid staat voorop, en de afstanden zijn dan ook niet te groot. Totaal 60 man stapen op de fiets. Op de 15 km trof je veel gezinnen met kleine kinderen, en de 30 km was voor fietsers zonder kinderzitjes.

Traditiegrouw hoort er een goede verzorging bij met een gezellige koffiestop. De kleintjes vermaakten zich in de speeltuin van Winneweer, waar ze moeilijk weer in het fietszitje te krijgen waren. De 30 km fietsers hadden hun koffiestop in Garreweer, voor velen de eerste keer dat men deze plek bezocht. Ook dat is traditie, de routeman Eilco Wiersema zoekt altijd weer voor Stedumers nieuwe plekken en paadjes op.Opvallend was dat de laatst vertrokken fietser, na 30 km weer de als eerste aankwam. Maar dat was dan ook een ligfietser, geheel omhuld door een soort banaan. Aan de stamtafel werden de ervaringen uitgewisseld, waar men de rest van de avond mee zoet was. De activiteitencommissie van Dorpsbelangen zal de Avondfietsvierdaagse eind juni 2008 weer op de agenda plaatsen.

Eén deelnemer maakte noodgedwongen van de fietstocht een gecombineerde wandel-, fiets en autotocht. Hommo Smit kreeg een lekke band, en was toen genoodzaakt te lopen. Gelukkig was de activiteitencommissie hierop berekend, en met zijn fiets op het fietsenrek van Anneke Wiersema is Hommo weer per auto naar Stedum gebracht. Dit was voor het eerst in vijf jaar dat de
vondfietsvierdaagse werd gehouden. Kan gebeuren natuurlijk.

Foto`s van de fietstocht vind u hier

www.stedum.com

Geef een reactie