26 februari 2024

Fietsen op Mallorca is fun

0

Een delegatie van Wielervereniging Oet Steem ging de laatste week van maart naar Mallorca. Eens kijken hoe een trainingsweek in het zonnige zuiden bevalt, want een goed seizoen begint met de voorbereiding. Deze week werd doorgebracht met een aantal leden van Cycling Sport Groningen.
Niet iedereen durfde dat aan, want deze club werkt met hartslag- en vermogensmeters. Oet Steem traint op intuïtie, en voor de kwaliteit van de appeltaart, en dat pakte wonder boven wonder goed uit. Bovendien was de gemiddelde leeftijd van Oet Steem aanmerkelijk hoger, en als je dan mee kunt komen mag je niet klagen. Het programma bestond uit ieder dag fietsen, met oplopende afstand en hoogtemeters, tot een totale afstand van 600 km, met 7850 hoogtemeters. Dat is pittig te noemen. Het strand is niet bezocht, dat is meer iets voor als Oet Steem op zichzelf op pad gaat.
De koninginnenrit op vrijdag werd alleen door Peter volbracht, Nico en Lies hebben zich beziggehouden met natuur en cultuur en tevens met het culinair niveau van de keuken op Mallorca. Hier kunnen zij nu over meepraten, want een oriëntatie op een gebied moet natuurlijk wel breed zijn. Of we hier met Oet Steem naar toe gaan? Hierover heeft de delegatie twijfels. Beter lijkt het ons met de auto, en alles mee, iets uit te zoeken. Eerst maar eens foto’s kijken, dan kunnen de leden zich uitspreken. Een ritje op de wielerbaan van Sineu was natuurlijk wel onovertroffen. Dit seizoen is voor deze leden alvast goed gestart. Nu dit niveau vasthouden!

, Lies, Nico en Peter

Geef een reactie