22 april 2024

Fietsverbinding Slochterdiep gegarandeerd

0

Slochteren – Het beleidsoverleg Meerstad garandeert een doorgaande fietsverbinding op de plaats van het huidige Slochterdiep nabij Lageland. Hierdoor blijft het fietstraject Slochteren-Groningen, dat veel gebruikt wordt door scholieren uit onder meer Siddeburen, Hellum, Slochteren en Schildwolde, intact

Hoe de verbinding er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Dit wordt bepaald bij de vaststelling van het bestemmingsplan. Dit gebeurt niet eerder dan na 2010 en uiterlijk twee jaar voordat het betreffende bestemmingsplan gerealiseerd wordt, zo laat de provincie weten. De kosten worden in de exploitatie opgenomen.


Burgemeester Cees Verstegen van Slochteren is ontzettend blij met deze oplossing. Verstegen: ”Ik heb raadsbreed de opdracht gekregen een doorgaande fietsverbinding te realiseren. Dat is belangrijk voor scholieren, maar ook uit psychologisch oogpunt. De verbinding stad Groningen met het achterland en andersom zou anders verdwenen zijn.”


Bezwaarschrift


In oktober vorig jaar trokken alle handelsorganisaties en dorpsbelangenverenigingen uit de gemeente aan de bel door (voor het eerst in de geschiedenis) gezamenlijk een bezwaarschrift in te dienen bij de provincie tegen het opheffen van de rijbaan en het fietspad langs het Slochterdiep. De Slochter raad heeft dit signaal vervolgens opgepikt. Verstegen is zeer verheugd dat de andere partijen (overheden en marktpartijen) met Slochteren naar een passende oplossing hebben gezocht.


Commissaris van de koningin Hans Alders vertelde tijdens zijn werkbezoek aan Slochteren in april nog dat hij geen idee had hoe dit probleem aan te pakken. Aanvankelijk zou een veerpontje de verbindende schakel moeten vormen tussen beide kanten.


Het veerpontje is van de baan, maar wat nu? Verstegen wil niet op de zaak vooruitlopen. Feit is wel dat er zo’n kilometer weg plaats moet maken voor een waterverbinding. De meest logische oplossing lijkt de aanleg van een (fiets)brug.

www.dvhn,nl

Geef een reactie