18 mei 2024
Op vrijdagavond 15 februari is iedereen welkom op een vrij toegankelijke filmavond. In het Trefpunt zal om 20.00 de film Des hommes et des Dieux gedraaid worden. Deze Franse Oscarinzending van 2010 liet bij velen een diepe indruk achter. De film vertelt het waargebeurde verhaal van acht monniken die in de jaren ’90 in Algerije wonen.
Zij leven in harmonie met de arme islamitische bevolking en bieden hen (medische) hulp en onderwijs. Tijdens de burgeroorlog besluiten zij op hun plek te blijven, ondanks de sterke dreiging van de terreurbeweging GIA. Dit is echter geen makkelijke keuze, diepe twijfel en doodsangst leeft er in hun hart. Maar meer nog de liefde voor de mensen en voor God.
Dus: iedereen hartelijk welkom op vrijdagavond 15 februari in het Trefpunt, de zaal achter de Gereformeerde Kerk op Bedumerweg 32. We beginnen om 20.00 met de film, en na de film is er een borrel.
De avond wordt georganiseerd door het christelijk platform Stedum. Dit is een groep mensen uit verschillende kerken die samen mooie dingen willen organiseren in Stedum.

, G. Roest

Geef een reactie