16 juli 2024

Financiële hulp in coronatijd voor zelfstandig ondernemers in de gemeente Eemsdelta

Zelfstandig ondernemers in de gemeente Eemsdelta die financiële hulp nodig hebben als gevolg van de coronacrisis kunnen hiervoor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 4) aanvragen. De aanvullende uitkering voor levensonderhoud en/of bedrijfskrediet kan met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021 bij de gemeente Eemsdelta aangevraagd worden. Het college heeft op 1 juni 2021 hiertoe besloten. Tozo is een door het Rijk ingevoerde regeling.

Verlenging Tozo-regeling
Wethouder Hans Ronde: ‘Zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers hebben het financieel nog steeds zwaar. Ik ben daarom blij dat we onze ondernemers dankzij de verlenging van de regeling langer kunnen ondersteunen.’ De Tozo-regeling biedt financiële hulp en voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. Daarnaast is het mogelijk een bedrijfskrediet aan te vragen om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen. Zelfstandig ondernemers kunnen sinds maart 2020 gebruikmaken van de Tozo-regeling.

Tozo aanvragen
Zelfstandig ondernemers kunnen met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021 via de gemeente een aanvraag indienen voor de Tozo 4 regeling. Dit kan via een aanvraag-formulier op www.werkpleinfivelingo.nl.