25 juli 2024

Fivelzigt krijgt fikse opwaardering

0

Delfzijl –  Het terrein met daarop de historische boerderij Fivelzigt krijgt langzaam vorm. Kollo Holding investeert zo’n 3,5 miljoen euro in het terrein. De boerderij wordt omgebouwd tot grand?café met hotelkamers en vergaderzalen. Op het weiland naast het hotel komen tien woningen en een golfbaan.

De achttiende?eeuwse boerderij afgelopen december aan en heeft de binnenkant intussen gestript. De buitenkant is in oude luister hersteld. Het bedrijf is in vergaande onderhandeling met de gemeente over de aankoop van het weiland (1,2 hectare) naast de boerderij, op de grens van Appingedam en Delfzijl.

Om de investeringen terug te kunnen verdienen bedong Kollo bij de koop van de boerderij tien woningcontingenten van de gemeente. Er worden aan het Damsterdiep huizen gebouwd die dezelfde sfeer als boerderij Fivelzigt ademen. In het stuk weiland achter de huizen is plaats voor een pitch? en puttbaan. "Wij onderhandelen op dit moment over de grondprijs. Of dar een clubgebouw bij moet komen, is nog niet zeker", zegt projectleider Hans Kuiper.

Kollo gaat ervan uit dat over hooguit twee jaar een deel van de boerderij in bedrijf zal zijn. Omdat er weinig omwonenden zijn, verwacht het bedrijf niet veel bezwaren. De bestemmingsplannen moeten nog wel aangepast worden. Kuiper: "Dat duurt altijd een hele tijd. De regelgeving is altijd de grootste tegenstander van dit soort projecten. Maar het komt vast goed. Wij zijn erop gebrand daar het mooiste park van Delfzijl aan te leggen."

Dagblad van het noorden

Geef een reactie