29 mei 2024

Forse strop voor Groningen Seaports

0

DELFZIJL – Groningen Seaports heeft een strop van ongeveer 20 miljoen euro. Dat is het bedrag dat Groningen Seaports uitgaf voor de aanleg van een industrieterrein voor buitendijkse werven in de Eemshaven.


Het havenbedrijf blijkt miljoenen euroÕs aan subsidies mis te lopen. De werven zijn niet gekomen, dus zit Seaports met een lap grond en een dijk waar het voorlopig niks aan heeft.

Groningen Seaports begon in het najaar van 1997 aan het zogeheten project ‘Oostlob’, maar de subsidies werden te laat aangevraagd en de werven kwamen er uiteindelijk niet. Groningen Seaports rekende voor het gehele project op ruim acht miljoen euro aan subsidie. Deze subsidies moesten voor het grootste deel uit Brussel komen maar Europa betaalt geen cent meer aan het havenschap.

Van de provincie krijgt Seaports nog maar 115.000 euro. Omdat er door, onder meer, Brussel al subsidie was uitbetaald, moet Seaports nu zelfs meer dan ŽŽn miljoen euro terugbetalen. Zowel Groningen Seaports zelf als de provincie weigeren commentaar. Ze willen eerst Provinciale Staten inlichten.

© Archief www.stedum.com

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie