29 november 2023

Fotograferen woningen voor WOZ-taxaties

0

Sinds 2007 moet de WOZ-waarde van panden elk jaar opnieuw worden vastgesteld. De gemeente gebruikt voor de waardevaststelling van woningen een computerprogramma, dat op basis van de verkooptransacties de waarden berekent. De gemeente let echter ook op kenmerken van gebouwen zoals inhoud, bouwjaar, onderhoudstoestand, ligging, uitstraling en grondoppervlakte.

Deze modelmatig bepaalde waarden moeten natuurlijk wel worden gecontroleerd. Dit gebeurt door onder meer bouwtekeningen, luchtfoto’s en gewone foto’s. Het komt ook voor dat er een taxateur langskomt om het pand te taxeren. De taxateur hoeft daarbij niet altijd binnen te kijken.

 

Fotograferen

Zoals hierboven vermeld is, heeft de gemeente foto’s nodig. Op dit moment heeft de gemeente nog niet van elk object foto’s. Bovendien is een groot aantal foto’s verouderd. Daarom worden in de maand februari 2009 veel objecten gefotografeerd.

Het taxatiebureau Thorbecke maakt de foto’s. De meeste foto’s worden vanaf de openbare weg gemaakt. Om een duidelijke foto van uw woning te krijgen, kan het soms nodig zijn dat de fotograaf uw erf even betreedt. Wij vragen hiervoor uw medewerking.

 

Legitimatie

De fotograaf heeft een geldig, door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs. Mocht u één van deze personen bij u in de straat of buurt zien, aarzel dan niet en vraag naar het identiteitsbewijs.

 

Meer informatie over WOZ en de foto’s?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Loppersum.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie