22 april 2024

Fraeylemaborg gaat meer op de commerci‘le toer

0

slochteren – Het bestuur van de Stichting Landgoed Fraeylemaborg wil meer op de commerci‘le toer en stelt daarvoor een directeur aan. Het management moet worden gestructureerd.

De directeur, met een deeltijdfunctie van 18 uur, wordt belast met het commercieel beleid, beleidsvoorbereidende zaken en met het werven van geld bij derden. Hij of zij krijgt de eindverantwoordelijkheid van de organisatie. Die ligt nu nog bij het dagelijks bestuur van de stichting en bij conservator Henny van Harten.

“We hebben nogal wat dingen op stapel staan”, verklaart voorzitter Eelke de Jong van de stichting. Het beleid van de borg is erop gericht om de verblijfsduur van bezoekers langer te maken. De Orangerie (kassencomplex) kan daarin een rol spelen, maar er wordt ook samenwerking gezocht met andere toeristische organisaties in de omgeving, zoals de Geertsemaheerd. De wisselende tentoonstellingen op de borg verdwijnen. Daarvoor in de plaats krijgt de borg een vaste inrichting.

“Maar we willen wel thematische dingen blijven doen”, aldus De Jong. Verder behoeft het educatieve karakter, dat steeds belangrijker wordt voor het verkrijgen van subsidies, van de borg verbetering.

Het voorste gedeelte van de borgtuin wordt ook opnieuw ingericht. “Dat moet een aangenamer gebied worden, om langer te verpozen.” De plannen hiervoor worden eind dit jaar gepresenteerd. Met het aanstellen van een directeur volgt de Fraeylemaborg het voorbeeld van andere borgen in de provincie.

De kosten van de nieuwe functie worden vergoed door de provincie. Met het verdwijnen van de Groninger Borgenstichting, die onder meer de administratie van de Slochter borg verzorgde, komt daar provinciaal geld voor vrij

www.dvhn.nl

Geef een reactie