21 april 2024

Fries wil haven Termunterzijl exploiteren

0

Termunterzijl – Een ondernemer uit Friesland heeft restaurant ’t Golden Zieltje in Termunterzijl overgenomen. Klaas Vlig is eigenaar van jachthaven Sneekerhof in het Friese Jirnsum. Hij wil niet alleen het restaurant in Termunterzijl exploiteren, maar ook de jachthaven

In Termunterzijl zijn de plannen van Vlig het gesprek van de dag. De Friese ondernemer wil nog niet ingaan op details rond de overname van het restaurant en zijn plannen met de jachthaven. Hij is nog in gesprek met de gemeente over de exploitatie van de jachthaven en een expositieruimte in het pand van ’t Golden Zieltje. Die zijn namelijk van Delfzijl. Het pand blijft zijn restaurantfunctie behouden. In de jachthaven wil Vlig ook scheepsreparatiewerkzaamheden uit gaan voeren. “Ik heb een positief gevoel over Termunterzijl. Ik kom zelf van oorsprong uit Lemmer en heb dus iets met havenplaatsen”, aldus Vlig.


Wethouder Harrie Houwerzijl staat positief tegenover de plannen van Vlig om de jachthaven te exploiteren. “Het is natuurlijk goed voor Termunterzijl als er iemand komt in de haven, die er iets van wil maken. Vlig denkt dat hij meer met de jachthaven kan doen, dan dat er tot nu toe mee is gedaan. De komst van Vlig kan stimulerend werken.”


Liggelden

Van de circa tachtig ligplaatsen in de jachthaven van Termunterzijl, worden er zeventig gepacht door watersportvereniging De Eems. Voorzitter Berend Kerbof hoopt dat kandidaat-exploitant Vlig zorgt voor ‘wat extra’s’ in de haven. Hij hoopt dat de liggelden in de haven gelijk blijven. Volgende week praat hij met wethouder Houwerzijl. Secretaris van de vereniging Dorpsbelangen in Termunterzijl, Willie Reiniken, kan nog niets zeggen over de mogelijke overname van de haven. “Ik wil eerst eens gaan praten met Vlig”, aldus Reiniken.

www.dvhn.nl

Geef een reactie