29 mei 2024

Fundament Harleydag nu toch steviger

0

Delfzijl – Ideaal is de financi‘le situatie van het Delfzijlster megamotorfeest nog lang niet, maar het fundament van de doorgaans door 60.000 tot 70.000 mensen bezochte Harleydag is nu eindelijk wel iets steviger. Voorzitter Cris Hut van de Stichting Harleydag Delfzijl meldt dat er dankzij een extra sponsor minder fanatiek hoeft te worden gebedeld dan voorgaande jaren.

Het blootblad Passie, dat het motorspektakel al jaren opluistert met onder meer schaarsgeklede babes en een Miss Wet T-shirt verkiezing, doet nu ook letterlijk een duit in het zakje. Dat hebben Hut en zijn vrijwillige medewerkers te danken aan de belangstelling van een ander erotisch blad voor hun motorfeest, waar 5 september weer duizenden Harleyrijders op afkomen.


Alleenrecht


Passie, dat sinds de eerste Harleydag van de partij is in de havenplaats, wil het alleenrecht houden. In ruil voor exclusiviteit komt het blad over de brug met een sponsorbijdrage die zoden aan de dijk zet. Ook de gemeente Delfzijl, de Rabobank, ex-horecaondernemer Wim Huesken en Ten Hove Consultants dragen een stevig steentje bij. Verder komen er tal van kleinere bijdragen binnen en treden bijvoorbeeld de bands als vanouds tegen een onkostenvergoeding op.


De organisatie van het voor publiek gratis toegankelijke motorfeest, dat voor de achtste keer plaats heeft, beschikt al met al over een budget van bijna 10.000 euro. Hekman blijft echter hopen op een verdubbeling van dat bedrag. Dit om het spektakel nog verder te kunnen optuigen en het uiteindelijk te laten uitgroeien tot een meerdaags motorfeest naar het recept van de roemruchte Bike Week in het Amerikaanse Daytona (Florida).


Hekman: “Wij blijven uitkijken naar het schip met geld. Vooral bezoekers uit het Westen en uit Duitsland vragen geregeld of wij de avond voor de Harleydag ook al wat kunnen organiseren.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie