21 juli 2024

Garsthuizen blij verrast met uitverkiezing

0

Voorzitter Marie-Lou Grégoire van de stichting Restauratie kerk Garsthuizen is ‘blij verrast’ dat de kerk deelneemt aan het tv-programma De Restauratie van de Bankgiroloterij. "Een vertegenwoordiger van de loterij zei meteen dat ons kerkje zich prachtig leent voor het programma, dat er bijzonder mooie beelden van te maken zijn."

De stichting wil samen met het Noorderpoortcollege van de kerk een restaurant-leerlingbedrijf maken. "We kiezen de te restaureren objecten op basis van een aantal criteria. Zo moet de begroting realistisch zijn. Garsthuizen voldoet daar perfect aan", zegt Jeroen Gerlof van de Bankgiroloterij.

Marie-Lou Grégoire is al begonnen met de mobilisering van het dorp. "We willen zoveel mogelijk mensen bij de kerk verzamelen tijdens de opnames. Als we winnen, kunnen we meteen de broodnodige restauratie bekostigen. Dat zou fantastisch zijn."

Jeroen Gerlof heeft vast opbeurende woorden voor als dat niet mocht lukken. "Je ziet bij heel veel projecten die wel meededen, maar niet wonnen, dat de restauratie toch gelukt is. Vooral door alle aandacht en het enthousiasme." (DvhN)

Dagblad van het noorden

Geef een reactie