25 april 2024

‘Gebrek aan regie in Delfzijl bij jeugdbeleid’

0

Delfzijl – Het ontbreekt in Delfzijl aan een goede gemeentelijke regie bij het jeugdbeleid. Verschillende instanties als scholen, politie, welzijnsinstellingen en gemeente moeten vaker met elkaar om tafel om jeugdzaken te bespreken. Er is bovendien een groot tekort aan jongerenwerkers in de gemeente

Dat zegt directeur Pim Loeff van de Stichting Welzijn Delfzijl. Loeff onderschrijft de bevindingen van het rapport Ruimte voor Jongeren, dat waarschuwt voor een onsamenhangend jeugdbeleid in Delfzijl. Volgens Loeff verloopt de regie van de gemeente bij het ontwikkelen en uitvoeren van jeugdbeleid te langzaam. “Bestuurlijke processen vertragen het uitvoeren van plannen. We moeten sneller zaken aanpakken. Als er plannen in de bestuurlijke molen zitten, moeten we alvast een begin maken om ze uit te voeren”, aldus Loeff. De welzijnsdirecteur vindt ook dat de gemeente een betere regie moet voeren bij de samenwerking tussen politie, scholen en welzijnsinstellingen.


Het jongerenwerk in Delfzijl kampt met een groot gebrek aan capaciteit. Er zijn drie parttime jongerenwerkers en een randgroepjongerenwerker die een aantal uren per week werkt. Delfzijl kent ŽŽn echt jongerencentrum, De ZooZ aan De Nieuwe Schans. Volgens Loeff is het aantal jongeren dat hier komt erg beperkt. Met name de Antilliaanse jongeren zijn volgens Loeff moeilijk bereikbaar. Zij zorgen voor veel overlast en criminaliteit in Delfzijl, met name in Tuikwerd en Delfzijl-Noord. Volgens Loeff moet Delfzijl veel investeren in het kinderwerk. “We moeten investeren in de toekomst.” Loeff wil via de drie brede scholen die Delfzijl straks telt, aandacht besteden aan het kinderwerk.

www.dvhn.nl

Geef een reactie