11 december 2023

Geen finaleplaats kerk Garsthuizen; wel ludieke actie bij lancering ‘Plan B’

0

Producer Endemol – verantwoordelijk voor het landelijke tv-programma Restauratie – heeft vanmorgen formeel bevestigd dat het project kerk Garsthuizen helaas geen finaleplek heeft behaald. Garsthuizen heeft de vijfde plek behaald in een landelijke strijd tussen 16 projecten. Vanmiddag omstreeks 17.00 uur sluit het stichtingsbestuur de race naar 1 miljoen euro officieel af met het ‘ aansteken’ van een honderdtal supergrote Chinese lampionnen die aan de kerk van Garsthuizen zijn bevestigd.

De lampionnen zijn afkomstig van het Groninger Museum en waren aanvankelijk bedoeld voor het lampionnenproject aan de Martinitoren in Groningen.  

Met deze ludieke actie wil de Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen aangeven dat ze niet bij de pakken gaat neerzitten. Plan B – dat uit voorzorg al klaar lag – wordt nu verder uitgewerkt. Op korte termijn volgt hier meer informatie over.

 

Nieuw plan

Het projectteam bestaande uit vertegenwoordigers van Stichting Oude Groninger Kerken, het Noorderpoortcollege en Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen houden vanmiddag – voorafgaand aan de ludieke actie – hun eerste gesprekken over het vervolgplan.

 

Trots
De Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen is er bijzonder trots op dat ze – samen met dorpelingen en héél veel sympathisanten – is doorgedrongen naar een ‘eervolle’ plek in een landelijke strijd tussen 16 projecten. De hoop is nu gevestigd op ‘ plan B’ om het bouwvallige kerkgebouw van de ondergang te redden.

 

De stichting Restauratie Kerk Garsthuizen – bestaande uit drie inwoners van Garsthuizen – heeft in maart 2005 de kerk overgenomen van de Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Garsthuizen-Zandeweer. Primair doel van de Stichting is om de sterk vervallen kerk te restaureren zodat de kerk weer ‘beeldbepalend’ wordt voor het dorpje Garsthuizen.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie