25 mei 2024

Geen Olympisch jaar? Nou, wel in Stedum!

0

Op 31 augustus vindt er een kindertheatervoorstelling plaats over de Olympische Stedum Spelen. De openingsceremonie is op het ijsbaanterrein om 17.00 uur. De voorstelling is onderdeel van de kinderspelweek in Stedum van 29 augustus t/m 1 september. Het thema dit jaar is sport en spel en iedere dag zijn er veel activiteiten..

Traditioneel is één dag gereserveerd voor kindertheater.
Dit jaar heeft Erik Bulthuis, theatermaker het stuk geschreven. Onder zijn leiding bereiden de kinderen gedurende de dag alles voor. Decors en attributen worden gemaakt, kleding en schmink zoeken ze uit, de regie wordt geoefend en een dans ingestudeerd.
Wat is het verhaal? Wat gaat er allemaal gebeuren? De theatermaker licht een tipje van de sluier op: “Welkom bij de openingsceremonie van de Stedumer Spelen. Na een lange voorbereiding is het zover. De deelnemers zijn er helemaal klaar voor om een superprestatie neer te zetten. Ik voel aan mijn dikke teen dat er records worden verbroken. Persoonlijke records, Stedumer records, ja zelfs wereldrecords zullen verpulverd worden. Elke deelnemer is in vorm, is scherp, is gefocust. De teams staan klaar om zich voor te stellen…. Alles lijkt van een leien dakje te gaan, maar blijft dat ook zo? Of zou het toch een beetje anders kunnen lopen?
Iedereen die wil weten hoe het verder gaat is van harte welkom om de voorstelling bij te wonen op 31 augustus om 17.00 bij de ijsbaan in Stedum.
De toegang is gratis en het is wel handig om een stoel mee te nemen.

www.stedum.com

Geef een reactie