22 juli 2024

Gemeente Eemsdelta verkoopt kantoorgebouw De Eendracht in Appingedam

Het college van B en W van de gemeente Eemsdelta heeft ingestemd met de verkoop van kantoorgebouw De Eendracht aan de Woldweg in Appingedam aan een particuliere koper. Het kantoorgebouw behoudt de huidige bestemming en wordt de komende jaren verduurzaamd en gerenoveerd. Hiermee behoudt de gemeente een markant gebouw voor de toekomst. Het kantoorgebouw wordt op dit moment verhuurd aan Nationaal Coördinator Groningen, NCG, die het als versterkingspunt gebruikt.

Het markante pand deed vroeger dienst als kantoorgebouw van strokartonfabriek De Eendracht in Appingedam. Na het faillissement heeft de gemeente de locatie en gebouwen van de strokartonfabriek, waaronder het kantoorpand, opgekocht. Om aan de eisen van verduurzaming te voldoen, gaat de koper investeren in het gebouw.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga is verheugd over de verkoop: ‘Ik ben blij dat wij een investeerder hebben gevonden die het karakteristieke pand laat renoveren en verduurzamen. Hiermee blijft het kantoorgebouw met de bijzondere historie voor Appingedam behouden als aandenken aan de strokartonindustrie op de Eendrachtlocatie.’