13 juli 2024

Gemeente hevelt belastingtaken over naar de Stad.

0

Met ingang van 1 januari 2012 gaat de gemeente Groningen de belastingtaken van de gemeente Loppersum, Delfzijl en Appingedam overnemen. De afdeling WOZ belastingen verhuist vanaf dan naar de stad Groningen. U zult hier als inwoner van onze gemeente weinig van merken. Voor uw vragen en opmerking kunt u net, als anders, terecht bij de publieksbalie op het gemeentehuis.

Voor complexe vragen kan een afspraak worden gemaakt. De belastingmedewerker van de gemeente Groningen komt dan naar het gemeentehuis van Loppersum.
Wat verandert?
De twee grootste veranderingen zijn de betalingstermijnen per acceptgiro en de aanmaningskosten. Vanaf heden kunt u of in maximaal drie termijnen betalen via acceptgirokaarten (voorheen 10 termijnen) of middels automatische incasso (10 termijnen).
Daarnaast ontving u voorheen als u een openstaand saldo had een betalingsherinnering en in een later stadium pas een aanmaning. Vanaf 2012 worden geen herinneringen meer verstuurd, maar krijgt u als u niet binnen de gestelde termijn betaald heeft, binnen één maand een aanmaning. Deze kosten kunnen voor u oplopen tot € 17,-.
Automatische incasso
Mocht u nog geen automatische incasso hebben afgegeven, dan is dit wellicht een goed moment om hier alsnog voor te kiezen. Dit heeft de volgende voordelen:
· u kunt in tien keer betalen in plaats van in drie keer
· u geeft één keer een machtiging af en voortaan wordt elk openstaand bedrag in tien termijnen van uw rekening gehaald, zonder dat u daar opnieuw moeite voor hoeft te doen
· u zult geen aanmaningskosten hoeven te betalen, omdat de gemeente ervoor zorgt dat uw betalingen altijd bij zijn.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie