22 april 2024

Gemeente Loppersum treedt op tegen Stedumers

0

B en W van de gemeente Loppersum willen het bestemmingsplan niet aanpassen en gaat optreden tegen twee bewoner van de Ypeylaan in Stedum. Ze hebben op een agrarisch terrein, dat bij hun woning aan de overkant van de weg ligt, onder meer bouwmaterialen opgeslagen. Buurtbewoners hebben bij de gemeente geklaagd. Zij vinden de gemeente aan hun zijde, want het bestemmingsplan staat dit niet toe. Ook plannen die de eigenaren van dit lapje grond hebben, zijn niet toegestaan.

Een aantal bewoners van de Ypeylaan heeft aan de overkant van het doodlopend laantje een lapje grond gekocht. Het terrein heeft een agrarische bestemming. Dat moet volgens de nieuwe eigenaren een woonbestemming worden. Ze willen het terrein als tuin inrichten. B en W van Loppersum hebben het verzoek afgewezen. Het college vindt dat het landelijke karakter behoudenmoet blijven.
Door het bestemmingsplan te wijzigen komt volgens het college het woongenot van de buurtbewoners in het geding. De gemeente vindt dat de bewoners van de Ypeylaan voor eigen risico het lapje grond hebben gekocht. Ze hadden volgens het college op de hoogte kunnen zijn van het bestemmingsplan. De situatie was volgens wethouder Pier Prins anders geweest als de stukjes grond zouden grenzen aan de percelen van de bewoners zelf. Het college wil wel medewerking verlenen als het gaat om de aanleg van parkeerplaatsen. Doordat de Ypeylaan vrij smal is hebben de bewoners weinig ruimte om hun auto te parkeren.

Dirk Minke : DVHN

Geef een reactie