22 juni 2024

Gemeente Ten Boer opent ‘schatkist’ voor publiek

0

Ten boer – Overblijfselen van eeuwenoude kloosters, de oorlogsjaren, kunstwerken, molens en pittoreske wierdendorpen: op 11 en 12 september toont de gemeente Ten Boer haar schatten met een kunst- en erfgoedroute tijdens de Open Monumenten Dag. Circa twintig monumenten en 25 ateliers zijn voor het publiek geopend.

De Open Atelierroute leidt de cultuurliefhebbers langs de ateliers en werkplaatsen van beeldend kunstenaars, een metaalbewerkster, een handboekatelier, een verhalenvertelster en een illustratrice van kinderboeken. Het informatiepunt van de route bevindt zich bij de kloosterkerk in Thesinge.


In het kader van de Open Monumenten Dag wordt er in de Widde Meuln in Ten Boer een expositie over de bevrijding van Ten Boer gehouden. Tevens is er een fraaie collectie oude radio’s te bewonderen. In Sint Annen is er een streekmarkt met agrarische producten uit de omgeving. Even uitpuffen kan op het terras bij de molen. In het gemeentehuis van Ten Boer is vanaf heden een expositie te zien met werk van de deelnemende kunstenaars. Deze is tevens op zaterdag 11 september te bezichtigen.

www.dvhn.nl

Geef een reactie