2 maart 2024

Gemeente zoekt deelnemers voor ophalen bevrijdingsvuur

0

De Runploug uit Garrelsweer haalt met andere belangstellenden uit de gemeente het bevrijdingsvuur op uit Wageningen. De deelnemers zullen met het vuur op 5 mei tussen 16.00 uur en 17.00 uur op het Marktplein in Loppersum arriveren. Vanaf het Marktplein kunnen inwoners van de andere dorpen in de gemeente het vuur naar een passende plek in hun eigen dorp brengen.

De gemeente Loppersum zoekt belangstellenden die het vuur vanuit Loppersum naar hun woonplaats willen brengen.

Bevrijdingsvuur
Op 5 mei 2005 viert Nederland het feit dat ons land 60 jaar geleden werd bevrijd. Ieder jaar wordt in Wageningen op 4 mei om 24.00 precies het bevrijdingsvuur ontstoken om iedereen eraan te herinneren hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is. De vertegenwoordigers uit de gemeente Loppersum zullen het vuur op 5 mei tussen 2.00 en 3.00 uur in ontvangst nemen. Vele groepen uit het hele land, hoogwaardigheidsbekleders, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de pers zijn hierbij aanwezig en het is ieder jaar weer een speciale gebeurtenis.


Afleggen traject
Gedurende het traject van Wageningen naar Loppersum wisselen de sporters elkaar af. Vanaf Wageningen vertrekken de wielrenners, die de eerste 200 km (tot in de buurt van Assen) zullen afleggen. In Assen worden de wielrenners vervangen door de skeeleraars die de volgende 30 km afleggen (tot Groningen). Vanaf Groningen wordt de laatste 20 km naar Loppersum gelopen.

www.loppersum.nl

Geef een reactie