2 maart 2024

Gemeentesecretaris Woltjer uitgeluid

0

Gemeentesecretaris Sies Woltjer heeft afscheid genomen van de gemeente Loppersum. Dat gebeurde woensdag 26 januari in Hotel Spoorzicht in Loppersum, waar vele bestuurders en collega’s de hoogste ambtenaar van Loppersum de hand schudden. Zelfs een delegatie uit de Duitse zustergemeente Hohenhameln was aanwezig tijdens de afscheidsreceptie.

Staat van dienst
Woltjer heeft een lange staat van dienst bij de gemeentelijke overheid.
Voordat hij in de oude gemeente Loppersum secretaris werd was Woltjer al in verschillende gemeenten en in uiteenlopende functies werkzaam. In 1986 begon zijn carriere bij de gemeente (klein) Loppersum als secretaris. Bij de gemeentelijke herindeling heeft hij een belangrijke voortrekkersrol vervuld bij voorbereiding van de herindeling van de gemeenten Loppersum, Middelstum, Stedum en Õt Zandt. In de nieuwe gemeente Loppersum, die in 1990 tot stand kwam, werd hij tot gemeentesecretaris benoemd. Woltjer maakt nu gebruik van de mogelijkheid om vervroegd uit te treden.


Maatschappelijke functies
Verder heeft de vertrekkende secretaris zijn baan altijd weten te combineren met maatschappelijke functies ten dienste van de lokale gemeenschap. Zo is hij bij voorbeeld bestuurlijk actief in de ouderenzorg en in de voetbalsport.


Zijn voorliefde voor de Groninger streektaal blijkt onder andere uit de aandacht die de gemeenteraad van Loppersum jaarlijks besteedt aan de dialectmaand, door een aantal raadsvoorstellen in het Gronings te behandelen.


Tot het moment dat in de opvolging van Sies Woltjer is voorzien wordt zijn functie waargenomen door de huidige loco-secretaris, de heer Jan Knip

www.loppersum.nl

Geef een reactie