23 april 2024

Gemengde gevoelens over nieuwe gasinstallatie in Roodeschool

0

roodeschool – Inwoners van Roodeschool reageren met gemengde gevoelens op de mogelijke komst van een dampverwerkingsinstallatie op het gasverlaadstation van Noordgastransport. Veel mensen zien het omstreden complex het liefst zo snel mogelijk verdwijnen, maar willen de komst van een systeem dat het risico van een rampzalige ontsteking moet indammen niet in de weg staan. Wel vreest een aantal dorpsbewoners dat een uitbreiding het vertrek van het station vertraagt

De gemeente Eemsmond houdt donderdag in Roodeschool een informatiebijeenkomst over de bouwaanvraag van Noordgastransport. Wethouder Harry Bolwijn erkent dat de zaak in het dorp gevoelig ligt.


”We willen dat het condensaatverlaadstation in de toekomst uit het dorp verdwijnt. Dan komt het natuurlijk vreemd over als je dingen opbouwt en niet afbreekt. Maar de installatie zorgt ervoor dat er bij het overladen van aardgas in de tanks geen koolwaterstofdampen ontsnappen. Dat maakt de kans op een ontsteking kleiner.”


Wim Griede, die tegenover het complex woont is sceptisch over het voornemen. ”Het kan natuurlijk een smoesje zijn om het verlaadstation hier langer te houden.” Penningmeester Albert Jansen van Dorpsbelangen ziet meer in de risicoverlagende installatie. ”Het is een goed alternatief voor de huidige situatie, waarbij die gassen zomaar in de lucht verdwijnen. Maar het zou natuurlijk ideaal zijn als het station helemaal verdwijnt.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie