28 mei 2024

Geslaagd kraamfeest van Oranjevereniging Stedum

0

STEDUM – De geboorte van prinses Amalia heeft in Stedum voor grote vreugde gezorgd. De plaatselijke Oranjevereniging was er dan ook als de kippen bij om een aantal festiviteiten te organiseren. Er werd onder meer een kraamfeest gehou­den.


De bestuursleden van de Oranje­vereniging kwamen vorige week zondagavond in spoed bijeen om een en ander te regelen. Zo besloot men op maandagochtend bij de ba­sisscholen en de peuterspeelzaal langs te gaan en alle kinderen te trakteren op beschuit met muisjes en oranje ranja. ãDat werd natuur­lijk met groot gejuich ontvangen”, zegt voorzitter Tineke Bruggeman van de Oranjevereniging. De kin­deren werden uitgenodigd een mooie tekening te maken ter ere van het nieuwe prinsesje. De teke­ningen worden verzameld en opge­stuurd naar de gelukkige ouders prins Willem-Alexander en Maxi­ma.

Daarnaast heeft men vorige week geboortekaartjes in het dorp rond­gestuurd waarin mensen werden uitgenodigd naar het kraamfeest te komen, dat woensdagavond in het dorp werd gehouden. Muziek­vereniging Jehova Nissi bracht spontaan een aubade en er werd oranjebitter en beschuit met muis­jes uitgedeeld. Bruggemans denkt dat zo’n 150 mensen op het feest zijn afgekomen. ãWe hadden in ie­der geval te weinig beschuit. We moesten nog naar de supermarkt om bij te halen.” Bruggemans kijkt tevreden terug op het kraamfeest. ãHet was echt deur ’t dorp, veur ’t dorp. Wij hebben in ieder geval la­ten zien dat we nog meer kunnen dan alleen het organiseren van een feest tijdens Koninginnedag”, al­dus Bruggeman.

© Archief www.stedum.com

ommelander courrant

Geef een reactie