25 september 2023

Gladheid leidt tot veel ongevallen

De ijzel heeft in de provincie Groningen afgelopen nacht, ochtend en middag geleid tot meer dan 60 ongevallen. Door waarschuwingen van het KNMI kwam de ijzel niet onverwacht en was de politie voorbereid op de vele aanrijdingen. In de gehele provincie waren de wegen spiegelglad. Het busvervoer kwam in de stad in de loop van de ochtend op gang. Vanaf 24.00 tot 15.00 uur kwamen in totaal 65 meldingen van aanrijdingen binnen.

Bij een aantal ongevallen vielen lichte gewonden. Ernstige ongelukken hebben zich in de provincie Groningen niet voorgedaan. In Wehe den Hoorn geraakte een strooiauto in de sloot en in de Briljantstraat in de stad Groningen botste een strooiauto tegen een geparkeerd voertuig. De aanrijdingen vonden in de gehele regio plaats.

Na 11.00 uur verbeterde de situatie en werd het rustiger. Wel bleven lokale wegen, voet- en fietspaden spiegelglad en gevaarlijk. De politie adviseert mensen om thuis te blijven als het niet nodig is om naar buiten te gaan. Ook de komende avond en nacht kan het door bevriezing van de wegen en/of sneeuwval glad worden.

© Archief www.stedum.com

www.politie.nl

Geef een reactie