29 november 2023

Goedmakertje NAM voor aardbevingsleed Loppersum

0

Dorpen in de gemeente Loppersum die deze zomer activiteiten op touw zetten in verband met het 50-jarig bestaan van het Slochter gasveld, kunnen rekenen op sponsoring door de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Dat heeft NAM-directeur Roelf Venhuizen donderdagmorgen toegezegd aan de Lopster burgemeester Albert Rodenboog. Deze was uitgenodigd voor een gesprek op het hoofdkantoor in Assen naar aanleiding van zijn nieuwjaarstoespraak van vorige week.

In zijn rede noemde Rodenboog het kwalijk dat alle activiteiten rond het 50-jarig bestaan van het Slochter gasveld, plaatsvinden in buurgemeente Slochteren. En dat terwijl zijn inwoners regelmatig worden opgeschrikt door aardschokken als gevolg van gaswinning.

In het gesprek benadrukte de hoogste baas van de NAM dat de jubileumfestiviteiten in Slochteren bedoeld zijn voor alle inwoners van de provincie. Toch toonde Venhuizen volgens Rodenboog begrip voor de kritische gevoelens van Loppersum. De burgemeester is ervan overtuigd dat ‘zijn’ dorpen genoeg creativiteit in huis hebben om mooie plannen te bedenken. De dorpsverenigingen kunnen rekenen op steun van de gemeente bij het aanvragen van sponsorgeld, zegt hij.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie