9 december 2023

GPS Survival in Stedum op 14 en 15 november 2008

0
Op vrijdag 14 en zaterdag 15 november kan Stedum op een heel andere manier ontdekt worden. Vanaf plm. 18.30 worden groepen bij nieuwe maan op pad gestuurd met een GPS. Overleven in en rond Stedum met behulp van een telefoonteam, dat je opvangt, vragen stelt en het volgende te bereiken punt noemt, totdat het eindpunt weer is bereikt.  
Omdat het grotendeels cross country is (door het land, uiteraard is eerst toestemming door ons gevraagd), moet je ook wel eens over een sloot. Natuurlijk zijn er dan wel middelen om over die sloot te komen, zoals een hangbrug, een vlot en een tokkelbaan. Een van die hindernissen is de haven in Stedum, een mooie plek voor de mensen die niet meedoen om te gaan kijken. De eerste overstekers worden daar tegen 21.30 uur verwacht.

 

Omlopen is ook mogelijk. Dat is wel in het nadeel van het team, want het gaat wel om de snelste tijd. Bij verschillende punten worden vragen gesteld, en ook de juiste antwoorden tellen mee. Ook moet er een mascotte van minstens 50 cm worden meegenomen, waarvoor punten worden gegeven. Na afloop is er soep, met de prijsuitreiking en altijd gezellige nazit in het Klokkenpad gebouw, verzorgd door de scoutingcommissie Stedum.

 

Ideeën en organisatie: (oud) CJV Stedum samen met Activiteitencommissie Dorpsbelangen Stedum en met hulp van scouting

 

www.stedum.com

Geef een reactie