28 november 2023

GPS Survival in Stedum op 17 november 2007

0
Op zaterdagavond 17 november kan Stedum op een heel andere manier ontdekt worden. Vanaf 19.00 bij café ’t oude Raedthuys worden groepen op pad gestuurd met een GPS. Overleven in en rond Stedum met behulp van een telefoonteam, dat je opvangt, vragen stelt en het volgende te bereiken punt noemt, totdat het eindpunt (café ’t oude Raedthuys) weer is bereikt. Daar geven een paar bemodderde laarzen recht op een warme hap, waarschijnlijk een gehaktbal.
Voor wie de afkorting niet kent: GPS staat voor Global Positioning System. Vroeger vond men de weg in de wildernis met een kompas. Tegenwoordig kun je altijd weten waar je bent met een GPS, waarbij de positie op de aardbol wordt bepaald met behulp van satellieten die om de aarde heen draaien. Een TomTom werkt ook zo, maar dit is zonder kaart en stem die zegt of je links of rechtsaf moet. Je loopt langs een aantal punten in de door het telefoonteam opgegeven volgorde. Omdat het ook cross country is (door het land, uiteraard wordt eerst toestemming door ons gevraagd), moet je ook wel eens over een sloot. Natuurlijk zijn er dan wel middelen om over die sloot te komen. Omlopen is ook mogelijk. Dat is wel in het nadeel van je team, want het gaat wel om de snelste tijd. Bij verschillende punten worden vragen gesteld, en ook de juiste antwoorden tellen mee. Na afloop is de prijsuitreiking in het café.
 
Opgave bij Anneke Wiersema, Hoofdstraat 31. De kosten zijn 3 euro per persoon, bij inschrijving te voldoen. Je kunt zelf een team vormen maar ook individueel opgeven is mogelijk. Je moet wel van de basisschool af zijn, en bij teams onder de 15 jaar moet er een begeleider van minimaal 18 jaar meelopen.
 
Als je wilt zien hoe anderen overleven, maar zelf meedoen niet ziet zitten, kun je je ook opgeven als vrijwilliger, tel 551802 of e-mail lies.oldenhof@perivert.nl
 
Organisatie: Activiteitencommissie Dorpsbelangen Stedum samen met CJV Stedum
 
Karen Hemmen, Lies Oldenhof, Anneke Wiersema, Martin Zijlema.
 
Nb. Dit is een coproductie met de CJV, die voor haar leden op vrijdag 16 november haar GPS survivaltocht houdt.

www.stedum.com

Geef een reactie