2 maart 2024

Groen licht voor bouw op Damster Overdiepterrein

0

Appingedam – Na maanden moeizaam overleg hebben het Damster bouwbedrijf Kooi en de woongroep Marenland overeenstemming bereikt met de gemeente Appingedam over de ontwikkeling van het Overdiepterrein in de Fivelstad

Op het terrein bij de jachthaven aan het Nieuwe Diep, vlak bij de stadscentrum, komen maximaal 120 woningen. Het gaat vooral om appartementen voor mensen die sterk afhankelijk zijn van de nabijheid van winkels en zorgvoorzieningen.

Verder is er ruimte gereserveerd voor nieuwe levensmiddelenwinkels, horeca, uitbreiding van de bestaande Albert Heijn-super markt, een gezondheidscentrum, kantoren, parkeerplaatsen en een evenementenplein. Cruciaal in de gesprekken tussen de gemeente en de projectontwikkelaars waren de kosten van de sanering van de met asbest vervuilde grond (naar schatting 150.000 euro) en de geluidsbelasting door de naastgelegen kartonfabriek De Eendracht. Afgesproken is dat de gemeente tweederde van de saneringskosten voor haar rekening neemt en dat het fabriekslawaai gekeerd wordt door de bouw van een geluidswal van bebouwing.

Het project Overdiepterrein vergt de komende vijf jaar een investering van 24 miljoen euro. Met de nieuwbouw van werkvoorzieningschap Fivelingo (nu gevestigd op het Overdiepterrein) op het nieuwe bedrijvenpark Fi velpoort is nog eens 11 tot 12 miljoen euro gemoeid.

De raad van Appingedam zal zich in januari over het Overdiepterrein buigen. De raadsleden hechten groot belang aan het behoud van de jachthaven en ruimte voor evenementen.

www.dvhn.nl

Geef een reactie