21 mei 2024

Groen licht voor ontwikkeling Overdiepterrein

0

appingedam – Het Damster bouwbedrijf Kooi en de woongroep Marenland kunnen aan de slag met de ontwikkeling van het Overdiepterrein in Appingedam.
Het werkvoorzieningschap Fivelingo, dat nu te krap op dit terrein is gehuisvest, heeft een bod van 4,3 miljoen euro op de gebouwen en terreinen geaccepteerd.

Kooi en Marenland gaan samen met de bouwbedrijven Groothuis en Plegt/Vos woningen, winkels en zorgvoorzieningen bouwen op het gebied van 45.000 vierkante meter bij de jachthaven. Op het aan de stadskom grenzende terrein is nu het omvangrijke maar verouderde gebouw van Fivelingo gevestigd en een supermarkt met parkeerplaatsen.

Directeur Willie Dieterman van Marenland zegt dat er al veel belangstelling van winkeliers en zorgverleners is om zich daar te vestigen. “We komen daarmee tegemoet aan de wens van de gemeente om seniorenwoningen te bouwen met zorgfuncties, voorzieningen en winkels in de directe omgeving.”

Het algemeen bestuur van het werkvoorzieningschap Fivelingo had weinig tijd nodig om het bod te accepteren. Het maakt de weg vrij voor verhuizing van het schap naar het nieuwe bedrijventerrein Fivelpoort.

www.dvhn.nl

Geef een reactie