13 juli 2024

GROENLINKS-KANDIDATEN PROVINCIE OP BEZOEK IN GEMEENTE LOPPERSUM

0

GroenLinks-kandidaten voor de Statenfractie zullen vrijdagmiddag 28 februari een bezoek brengen aan de gemeente Loppersum. EŽn van de themaÕs deze middag is het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van (kleine) dorpen. Natuurlijk zullen de kandidaten, vergezeld door lokale GroenLinksers, zelf ook gebruik maken van het openbaar vervoer.

De provinciale GroenLinksers arriveren met de trein om 13.25 uur op het station in Stedum, waar ze worden opgewacht door de plaatselijke GroenLinks-afdeling. Vandaar lopen ze naar CafŽ Het Oude Raedthuys aan de Hoofdstraat, waar Johny en Diana Noorbergen ze met koffie en cake ontvangen. Het cafŽ is meteen ook het eerste gespreksonderwerp. Dorpsbelangen Stedum zal wijzen op de sociale functie van het cafŽ (Stedum heeft immers geen dorpshuis), maar ook op de financi‘le problemen die het voortbestaan van het cafŽ bedreigen.

Na de koffie volgt een wandeling over de Hilmaarweg en de Weemweg onder leiding van Dorpsbelangen. Daar zal worden gewezen op de problemen die zijn ontstaan omdat er te lang te weinig is gedaan aan onderhoud, terwijl bovendien het uitbreidingsplan nog steeds niet is gerealiseerd.

Om 14.55 uur stappen de Groenlinksers weer in de trein, richting Loppersum. In het Dorpshuis (Wirdumerweg) zal de voorzitter van Buurtbusvereniging Duurswold Õt Zandt iets vertellen over de problemen die deze vereniging tegenkomt. De Buurtbusvereniging verzorgt al geruime tijd het openbaar vervoer tussen meerdere kleine dorpen met aansluitingen op het reguliere openbaar vervoer. De vereniging kampt echter met het probleem van te weinig vrijwillige chauffeurs en te weinig passagiers.
Ook de bereikbaarheid van de wat grotere kernen zal aan de orde komen. Het treinverkeer dat door Noordned wordt verzorgd tussen Groningen en Delfzijl loopt immers nog niet altijd niet even soepel.

Na 16.00 uur zullen de GroenLinksers te vinden zijn op het station in Loppersum, waar ze met komende en vertrekkende reizigers zullen praten. Ook zullen er folders worden uitgedeeld. De ontvangers van een folder met een speciale stempel, winnen een gratis strippenkaart, die ze meteen bij het GroenLinks-informatiestandje kunnen ophalen.

© Archief www.stedum.com

Groen links

Geef een reactie