25 juni 2024

Groep 7/8 ‘De Klaver’ kampioen Uni-hockey Loppersum

0


Groep 7/8 kreeg van hun gym juf Rianne te horen dat er een uni-hockeytoernooi was op 6 januari in Loppersum. Esmee, Jorrit, Thom, Vincent, Charolene, Maartje en Rosalie hebben zich hiervoor opgegeven. Het was de eerste keer dat ze meededen.

Nadat ze zich hadden opgegeven gingen ze naar hun directeur om sportshirts te vragen en dat kregen ze. Ze spraken de tijd en verzamelplek af en regelden coaches, Johnny en Erik wilde dit team wel coachen. Een paar dagen later was het zover. Ze reden met de auto naar de Boshal in Loppersum. Ze speelden wedstrijden van 8 minuten. De eerste wedstrijd wonnen ze met 4-0, de tweede was wat moeilijker, maar ze wonnen met 2-1. De derde wonnen ze weer 3-0, toen kwam er een lastigere wedstrijd , maar ze wonnen wel met 1-0. De volgende 2 wedstrijden verloren ze met 1-0 en speelden er nog een gelijk, ze verloren een beetje hun energie. 
Nadat alle wedstrijden gespeeld waren hoorden ze tot hun verbazing dat ze in de finale zaten. Tijdens de finale bleef het 0-0, dus volgde er een shootout. De eerste 2 gingen mis, bij de tegenstander ook. Als laatste was Maartje aan de beurt. Ze bleef heel rustig en ze scoorde! De tegenstander mistte weer en dat betekende dat de Stedumers gewonnen hadden! Ze gingen dus met de beker naar huis!

, Rosalie Jans

Geef een reactie