13 juli 2024

Groningen: aanhoudingen in disco na vechtpartij

0

Na een vechtpartij in een discotheek aan de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht drie mannen in de leeftijd van 20 en 22 jaar, uit Stadskanaal, Stedum en Augustinusga aangehouden. EŽn van de verdachten (22) opende onbevoegd een deur van een voorraadruimte in de disco.

Dat werd via het interne beveiligingssysteem gezien en de verdachte werd daar door een personeelslid op aangesproken. De discomedewerker werd daarop echter vrijwel direct door de drie verdachten aangevallen en er ontstond een vechtpartij tussen de drie en een aantal medewerkers. De politie werd gewaarschuwd en de drie mannen werden aangehouden. Ze zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De verdachten zijn alle drie (beroeps)militair en zijn overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.


Buiten de disco werd een 33-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden. Hij werd net als een aantal andere omstanders tijdens het wegbrengen van de verdachten door politieruiters op een afstand gehouden. De man wilde echter persŽ tussen de daar werkende politiemensen gaan staan. Toen hem dit onmogelijk werd gemaakt uitte hij beledigingen tegen de agenten. Daarop is hij aangehouden en meegenomen. De man verkeerde onder invloed. Hij is ter ontnuchtering ingesloten

Persberichten politie.nl

Geef een reactie