25 juni 2024

Groninger milieudienst gaat huishoudelijk afval van Lopsters inzamelen

0

LOPPERSUM ¥ De milieudienst van de gemeente Groningen zamelt voortaan het huishoudelijk afval in de gemeente Loppersum in. Wethouder Jan Boer van Loppersum ondertekent hiervoor woensdag een overeenkomst met zijn Groningse collega RenŽ Paas. Het convenant geldt voor de komende vijfjaar en wordt bij wederzijdse tevredenheid stilzwijgend verlengd.
De inzameling is voor de gemeente te duur geworden, legt sectorhoofd ruimtelijke zaken Lammert Scheepstra uit. “Ons personeel was te oud. Doordat de arbo regels zijn aangescherpt hadden we jonger personeel in dienst moeten nemen als we het grijze en gft-afval zelf wilden blijven inzamelen.” Medewerkers ouder dan 39 jaar mogen maar een beperkte tijd van een werkdag afvalcontainers inladen.

Loppersum had vier medewerkers voor de afvalinzameling op de loonlijst. Een van hen is in dienst getreden bij de Groninger milieudienst. Een ander is bode geworden op het gemeentehuis en een voormalig militair is teruggekeerd naar de krijgsmacht. De oudste van het viertal maakt gebruik van de mogelijkheid om vervroegd uit te treden. Doordat Groningen het Lopster afval voortaan inzamelt, veranderen met ingang van november de routes en de inzamelingsschemaÕs. De milieudienst in Groningen licht de huishoudens over de details in.

© Archief www.stedum.com

DVHN

Geef een reactie