3 december 2023

Gronings jongetje (5) valt eerst naar beneden in molen in Zeerijp en botst vervolgens met ambulance

0

Een 5-jarig jongetje is zaterdagmiddag in een molen in Zeerijp circa 3,5 a 4 meter naar beneden gevallen. Het jongetje was daar samen met vier kinderen en twee volwassenen en kregen een rondleiding. Het jongetje ontdekte een deur en duwde het open. Hij viel vervolgens naar beneden. Een van de volwassenen was kinderarts en bracht het jongetje naar een woning aan de Borgweg. Daar kwam ook de ambulance. Het slachtoffertje en zijn broertje kregen van agenten een beer. Het jongetje en zijn moeder zijn toen per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Op de Rijksweg raakten ze betrokken bij een aanrijding met een tegemoetkomende auto. Wat de verwondingen door de val zijn, is niet bekend.

Een ambulance is zaterdagavond op de Rijksweg betrokken geraakt bij een aanrijding. De ziekenwagen reed met zwaailicht en sirene richting Groningen. Na een inhaalmanouevre stuurde de betuurder van de ambulance weer naar rechts, maar hij kwam in de berm terecht. Hij is een stuk door de berm gereden en toen hij de weg weer op wilde draaien, kwam de auto in een slip terecht. Hierdoor kwam hij in botsing met een tegemoetkomende auto.

De 34-jarige bestuurder, zijn 29-jarige vrouw en twee kinderen uit Ten Boer kwamen met de schrik vrij. In de ambulance zat een jongetje met zijn moeder. Het jongetje was even daarvoor uit een molen in Zeerijp gevallen. Het jongetje, zijn moeder en de ambulanceverpleegkundigen raakten door de aanrijding niet gewond. De auto van het gezin uit Ten Boer kwam twee meter voor het Damsterdiep tot stilstand. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse voor het vervoer van de betrokkenen. Iedereen kon vervolgens weer naar huis.

www.gic.nl

Geef een reactie