25 april 2024

Gronings Vuur organiseert theatrale muzikale online bingo in Eemsdelta

Op zaterdag 12 december zal vanuit voormalig café Het Anker in Delfzijl de #Eemsdelta-bingo worden uitgezonden. Een theatrale muzikale bingo, die online live te beleven is (van 20.00 uur tot 21.30 uur). Ook als je niet meedoet met de bingo valt er genoeg te zien en te horen!

Het cultuurproject Gronings Vuur doet artistiek onderzoek in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum naar ‘je thuisvoelen’. Theatermaker Karlijn Benthem heeft samen met haar team inwoners van de nieuwe gemeente Eemsdelta gevraagd om een symbool voor ‘je thuisvoelen’ te doneren. Er zijn ruim 60 objecten ingeleverd, van een paar klompen tot een voetbal, met de daarbij behorende verhalen.

Deze objecten, verhalen en foto’s zijn inspiratie voor 16 kunstenaars. Zij hebben ieder drie items (uit elke gemeente één) gekregen en daar een kunstwerk van gemaakt. Deze 3=1 kunstwerken zijn te winnen en kan jij dus een nieuw #thuisinEemsdelta geven.
De kunstwerken worden geëxposeerd van 9 tot en met 11 december in voormalig café Het Anker, Willemstraat 30 in Delfzijl. De expositie is geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op 11 december van 13.00 uur tot 21.00 uur.

Voor wie mee wil doen met de #Eemsdelta-bingo: wees er snel bij want er is een beperkt aantal bingokaarten beschikbaar.
Koop een bingokaart door een mail te sturen naar contact@groningsvuur.nl. Wie mailt vóór 7 december 2020 krijgt de bingokaarten thuisgestuurd, na 7 december kun je de bingokaarten ophalen in Het Anker, van 9 tot en met 11 december (Willemstraat 30 in Delfzijl) tijdens de expositie tijden.

#Eemsdelta-bingo wordt voor iedereen live gestreamd vanuit voormalig café Het Anker in Delfzijl, de livestreamlink wordt kort van tevoren bekend gemaakt.