25 april 2024

Groningse scholieren blijken verbluffende idee‘n te hebben voor Duurzame Energie

0

Wubbo Ockels blijkt het beste naar boven te kunnen halen uit Groningse scholieren. Velen van hen deden mee aan een door Ockels zelf ingestelde prijsvraag en kwamen met de meest originele idee‘n voor duurzame energie.

Tot en met 25 juli zijn de inzendingen van de Wubbo Ockels Juniorprijs te bezichtigen in het Natuurmuseum Groningen. Bij het basisonderwijs werd de 1e prijs gewonnen door De Swoaistee. Het Reitdiep College sleepte bij het voortgezet onderwijs de 1e prijs in de wacht. Beide scholen ontvingen hiervoor een geldbedrag van Û 5.000,=. De overige prijzen zijn gewonnen door de Togtemaarschool en St. Walfridusschool uit Bedum, het Willem Lodewijk Gymnasium en het Belcampo College uit Groningen De prijzen werden op 28 mei in het congrescentrum Meerwold door burgemeester Wallage uitgereikt.


Wubbo Ockels nam het initiatief om de prijsvraag ook voor het onderwijs uit te schrijven. Alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs uit de stad en provincie werden uitgenodigd om mee te doen. 19 teams van scholen uit Zuidhorn, Stedum, Kommerzijl, Bedum, Hoogezand, en Groningen hebben aan de prijsvraag meegedaan. Dit jaar werd de prijsvraag voor het eerst uitgeschreven. Het thema was ÔDuurzame energieÕ. De inzendingen varieerden van een cd rom presentatie tot een gezelschapspel. Doel van het instellen van de Juniorpijs is, om jongeren enthousiast te maken voor de exacte wetenschap. Om ze te laten ervaren dat wetenschap en techniek verre van saai zijn en dat ze een rol van betekenis kunnen spelen om de wereld van morgen leuker en duurzamer te maken.

www.gic.nl

Geef een reactie