17 juni 2024

GRONINGEN – Het is spiegelglad in de hele provincie Groningen door de ijzel. De politie raadt mensen aan om niet de weg op te gaan, tenzij het niet anders kan. Ook de fiets- en voetpaden zijn plaatselijk zeer glad.

Op de hoofdwegen wordt gestrooid maar de gladheid zal volgens weerman Piet Paulusma tot in de middag duren. Bovendien kan er later weer ijzel ontstaan.

Er hebben zich inmiddels tientallen glijpartijen en ongelukken met blikschade voorgedaan. Maandagmorgen om half negen meldde de Groningse politie zo’n zestig ongelukken. In de provincie Groningen gleden zelfs drie strooiauto’s van de weg (o.a. in Warfhuizen). Sleepbedrijf Poort in Hoogkerk meldt een topdrukte.

In de provincies Drenthe en Friesland is het ook zeer glad. De bussen van Arriva rijden op de meeste plaatsen niet, of met veel vertraging. In de stad Groningen rijdt wel een deel van de bussen. In de provincie wordt alleen op de hoofdroutes gereden.

Ook de spoorwegen en de taxi’s hebben last van de ijzel. Taxi De Grooth in Winschoten, Taxi Bedum, Taxi Delfzijl en Taxi Uithuizermeeden rijden niet. Het meeste schoolvervoer rijdt ook niet. De treinen rijden met enige vertraging. Veel rijlessen gaan niet door en rijexamens zijn tot 10.45 uur maandagmorgen afgelast.

Veel scholen beginnen later, of blijven de hele dag gesloten. Het Dagblad van het Noorden wordt op veel plaatsen later bezorgd. Veel activiteiten zijn afgelast. Het Slochterdiep in de gemeente Slochteren is afgesloten.

Radio Noord zal de komende uren actuele berichtgeving over de situatie op de weg blijven verzorgen.

© Archief www.stedum.com

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie