20 juli 2024

Groot aantal wandelaars in Stedum

0


Op de tweede avond van de wandelvierdaagse bleek dat er toch een groter aantal lopers was als eerst verwacht. Bijna 160, dat is natuurlijk een prima aantal. Het was fris, maar prima lopersweer, al was de koffiestop voor de 5 km noodgedwongen niet zo comfortabel opgesteld. Anneke Mulder en Hilda de Leeuw stonden vol op de wind, maar dat mocht de pret voor de kinderen niet drukken. De spekjes smaakten prima, en de ranja en de koffie gingen er ook wel in.

De verkeersregelaar ter plekke had nog een incident met een automobilist die zo nodig over het kleipad moest. Dat is gewoon al heel onprettig voor de lopers en fietsers, maar in geval van een Wandelvierdaagse is het gevaarlijk en ronduit asociaal. Verkeersregelaars zijn bevoegd dit gedrag aan de politie te melden. Er is aantekening van gemaakt.

De 10 km lopers hadden het in de wind wel zwaar. Maar gelukkig stond Jannes Winter met de koffie lekker uit de wind bij het gemaal. Enkele 10 km lopers zijn maandagavond uitgevallen. De lopers van vandaag hadden geen problemen.
 
Activiteitencommissie Dorpsbelangen

www.stedum.com

Geef een reactie