30 mei 2024

Groots concert Jehova Nissi Stedum

0

Onder grote belangstelling gaf de Chr. Muziekvereniging Jehova Nissi Stedum afgelopen zaterdagavond 8 mei een zeer geslaagd concert in de Gereformeerde Kerk in Stedum.

Als thema voor deze avond was gekozen voor de zeer kenmerkende muziek uit Ierland en Schotland. Het concert had dan ook als titel meegekregen: Jehova Nissi plays the Highlands.

Deze, in de blaaswereld erg populaire muziek werd door Jehova Nissi, onder leiding van haar dirigent Luuk Tuinstra, op voortreffelijke wijze vertolkt. Het publiek genoot met volle teugen en leefde enthousiast mee.


Medewerking aan deze avond werd verleend door violiste Heleen Pol. In een tweetal werken, Riverdance en Cry of the Celts speelde zij samen met het orkest. Voor deze muziek uit de Hooglanden is dit geen ongewone combinatie; ook nu bleek het een perfecte keus. Het prachtige spel van Heleen en dat van het orkest pasten zeer goed samen. Het publiek kon ook nog genieten van enkele door Heleen gespeelde solowerken.


Omdat er ook muziek uit Schotland gespeeld werd kon een doedelzak niet gemist worden. Om de avond helemaal compleet te maken was daarom Ronnie Swarts van The Clan MacBeth Pipe Band uit Groningen uitgenodigd. Samen met het orkest werd het overbekende Mull of Kyntire van Paul McCartney uitgevoerd. Voor de aanwezigen was dit een onverwachte maar fantastische ervaring. Prachtig om een ÒpiperÓ met een fanfare te horen en te zien spelen. Een overweldigend applaus was zijn deel. Als toegift speelde hij nog het Groninger Volkslied op zijn bag-pipe.


Naast al dit grote muzikale geweld speelde Jehova Nissi ook nog enkele prachtige traditionals. Ook hiervan genoot het publiek met volle teugen.

Zowel het publiek als Jehova Nissi kunnen terug kijken op een zeer geslaagd concert.

www.jehovanissi.stedum.com

Geef een reactie