20 juli 2024

Grote brand in onbewoonde woning ’t Zandt

0

Dinsdag 14 augustus werd omstreeks 15.30 uur melding gemaakt van een brand in een onbewoonde woning aan de Hoofdstraat in ’t Zandt. Omwonenden gaven aan dat er mogelijk munitie in de woning aanwezig zou kunnen zijn. De hulpverleningsdiensten rukten met groot materieel uit. De korpsen uit Middelstum, Loppersum, Bierum en Appingedam gingen ter plaatse. Vanuit Delfzijl en Groningen is ondersteunend brandweermaterieel aangevoerd.

Er was sprake van veel rookontwikkeling. Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij. Dit beperkte zich tot de directe omgeving van de woning. Het asbest wordt zo snel mogelijk opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Omwonenden zijn met een brief geïnformeerd over het asbest. Omstreeks 17.00 uur werd het sein “brand meester” gegeven. Begin van de avond is een aantal muren met een kraan omgeduwd in verband met instortingsgevaar.
 
Een van de hulpverleners verstapte zich tijdens de inzet en kreeg een zweepslag in zijn been. Verder deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
 
Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de brand is geweest en of er munitie in de woning aanwezig was

Persberichten politie.nl

Geef een reactie