25 april 2024

Grunneger Week in teken van opbloei Eemshaven

0

Uithuizen – De 16de Grunneger Week in Uithuizen, die vrijdag losbarst, staat in het teken van de Eemshaven. Streven is tijdens de tweejaarlijkse feestweek de positieve ontwikkelingen in en om deze haven in de schijnwerper te plaatsen onder het motto Eemshoavm voart wereldwied. Het thema wordt onder meer verwerkt in de verlichting van buurten, tuinen en straten en de optocht van praalwagens, die zaterdag plaatsheeft

Verder is directeur Harm Post van Groningen Seaports gevraagd vrijdagavond de offici‘le opening voor zijn rekening te nemen. Aansluitend wordt het grootste mobiele waterorgel van Nederland in bedrijf gesteld. De attractie zorgt volgens de organisatie tot middernacht om het kwartier voor ‘een spetterende en flitsende show’.


Pleinfeest


De olderwetse boerenboeldag (donderdag) is dit jaar weer op het programma gezet. Zaterdagavond (4 september) is er een ‘pleinfeest’ op de Blink met de Groningstalige rockband De Pompers. Woensdagavond treedt Voorheen de Bende op en vrijdagavond heeft in het kerkje van Oldenzijl een streektaalconcert plaats. De jaarmarkt – met onder meer een gezondheidsplein met reguliere en alternatieve geneeswijzen – wordt zaterdag 11 september gehouden. Ook staan er als vanouds weer een historische trouwerij, een Grunneger oavend en een kunstexpositie op stapel.


Van 4 tot en met 11 september kan het publiek voor het eerst vaartochten maken (Mit Ommeland deur Bodderdaip): van de haven in Uithuizen over het Boterdiep naar Middelstum en terug. Even buiten Uithuizen wordt een tijdelijk vliegveld ingericht. Komende zaterdag kunnen bezoekers van de feestweek daar met een ultra light de lucht in. Verder is het mogelijk een ritje te maken met een paardentram. Op de laatste zaterdag vormt een muzikaal vuurwerk de afsluiting van de Grunneger Week.

www.dvhn.nl

Geef een reactie