25 mei 2024
AFS vrijwilligers zijn in Noord Nederland op zoek naar gastvrije mensen die een buitenlandse scholier willen opnemen in hun gezin. Het gaat om veertien jongens en meisjes tussen de 15 en 18 jaar oude afkomstig van het zuidelijk halfrond: van Argentinië tot Australië, Colombia en Brazilië en van Uruguay tot Zuid-Afrika.
Wie de Latijns-Amerikaanse cultuur beter wil leren kennen, kan met een AFSer in huis rekenen op een enthousiaste ambassadeur of ambassadrice van de ‘Latino way of life’. Altijd al de tango willen dansen met een Argentijn(se)?  Dan is Nicole of Juan uit het land van Máxima misschien wel welkom bij u! Vanuit het dagelijks leven kunnen zij dan onze cultuur ontdekken net als andere AFSers voor hen hebben gedaan. Op dit moment verblijft er al een groep AFSers in de provincie bij gezinnen in bv Baflo, Groningen, Den Horn, Mensingeweer en Wildervank. Na 4 maanden Nederland zijn zij al behoorlijk ingeburgerd. Ze zullen de nieuwkomers ook zeker helpen met de eerste aanpassingen in Nederland.
School en gewoon meedoen
Tijdens hun uitwisseling in Nederland draaien de AFSers gewoon mee in het gezin, op school en bij lokale sportverenigingen. Zo leren ze taal, cultuur en de Nederlandse gastvrijheid het beste kennen. Als ze aankomen spreken ze misschien een zin of 2 Nederlands – tegen de tijd dat ze weg gaan kletsen ze er op los alsof ze nooit anders gedaan hebben. De banden die gezin en student opbouwen, duren vaak een leven lang. Gastzus Sarah en haar Indonesische zusje Faya, hebben nog steeds intensief contact en ze hopen elkaar snel weer te zien.
Beste match
Deze jongeren zitten in spanning te wachten op het bericht bij wie zij welkom zijn vanaf 10 maart. Zij zijn erg verschillend net als hun afkomst, activiteiten en interesses. Na een huisbezoek als deel van de kennismakingsprocedure kunt u als potentieel gastgezinnen uw voorkeur uitspreken voor enkele scholieren. Samen zoeken we naar de beste match!
Persoonlijke begeleiding
Wie gastouder(s) wordt voor AFS kan rekenen op persoonlijke begeleiding bij de voorbereiding en tijdens de periode dat uw gastkind bij u in huis woont door vrijwilligers uit de regio. Zij organiseren ook allerlei activiteiten. AFS is een non-profit organisatie die met behulp van vrijwilligers gezinnen, jongeren en scholen de kans wil geven van elkaar te leren.
Informatie
Wilt u meer weten over gastouderschap via AFS? Kijk vrijblijvend verder op onze website www.afs.nl, of neem persoonlijk contact op via: info@afs.nl. Daarnaast vertelt regio vrijwilliger en gastouder Erika Schoonhoven uit Baflo u graag meer: tel. 06-5189 5137

, AFS vrijwilligers

Geef een reactie