24 februari 2024

Half augustus plan voor veiliger Johan van Veenplein

0

Uithuizermeeden – De werkgroep Johan van Veenplein in Uithuizermeeden verwacht rond half augustus een plan aan de bevolking voor te kunnen leggen dat het plein veiliger maakt. Een reeks kleine aanpassingen moet volgens secretaris A.G. Hagedoorn het onveilige gevoel kunnen verminderen.

Op het plein, waarop feitelijk geen verkeerstekens zijn aangebracht en oogcontact tussen verkeersdeelnemers er voor moet zorgen dat alles volgens de regels verloopt, vonden kort na het openstellen twee grotere ongelukken plaats. Bij het eerste kwam een elfjarig meisje om het leven nadat ze met haar fiets onder een trekker belandde.


Traumaheli


De tweede keer liep beter af, maar het opnieuw zien van de traumaheli op het plein maakte diepe indruk op de bevolking, die eiste dat er maatregelen genomen zouden worden. Een werkgroep onder leiding van verkeersdeskundige Hans Monderman heeft onlangs een aantal verkeerssituaties in de provincies bezocht om te bekijken hoe door kleine aanpassingen visueel een veiliger gevoel gecre‘erd kan worden. Hagedoorn: ”Door kleurgebruik in bestrating, beplanting of het aanbrengen van kleine obstakels kan een duidelijkere situatie ontstaan. Het zal zeker niet zo worden dat het hele plein op de schop gaat en wordt teruggebracht in de oude situatie met asfalt.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie