26 februari 2024

Hang de Mariaklok weer op!

0

Op zaterdagmorgen 2 juli zal de kleine klok van de Bartholomeuskerk feestelijk worden ingehaald in Stedum. Na maanden van afwezigheid is de klok weer terug, maar luiden zal hij voorlopig niet. Daarvoor moet hij worden opgehangen en dat kost geld.

De overheid heeft alle geld voor restauraties ingetrokken en ophangen zit er voorlopig dan ook niet in. Inclusief restauratie is een bedrag van 15.000 euro nodig. De Hervormde gemeente heeft Dorpsbelangen gevraagd om mee te denken en te helpen dit bedrag in te zamelen. Dat is mogelijk door subsidies te vragen bij fondsen en door acties voor de kerk te organiseren. Omdat het dorp heeft aangegeven in de toekomstvisie dat de kerk ook een zaak van het dorp is, doen we daar graag aan mee. Deze stap past in het traject te komen tot een stichting Ò Vrienden van de BartholomeuskerkÓ die tot doel heeft de kerk voor het dorp te behouden. Dat gaat de stichting doen door activiteiten te organiseren en donateurs te werven. De septembermaand zal daarvoor naar verwachting de startmaand zijn.


 


Onder begeleiding van passend lawaai zal de klok zijn intocht maken. Komt dat zien, en drink er een glaasje kloksmeer (met bijdrage voor de klok) op bij de brandweerkazerne. Op 2 juli om 10.30 uur staan we klaar om u te ontvangen.

Dorpsbelangen Stedum

Geef een reactie