26 maart 2023

Hangjongeren Garsthuizen krijgen dak boven hoofd

Garsthuizen – Een groep van ongeveer vijftien hangjongeren in Garsthuizen hoeft niet lang meer in de regen te staan. De gemeente Loppersum plaatst binnenkort een container voor hen op het Borgterrein. Daar kunnen ze elkaar dagelijks ontmoeten.

 “Eindelijk een dak boven ons hoofd”, zegt voorzitter Johan Maring van de Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) enthousiast. “Nu staan we vaak onder een boom bij het dorpshuis als het regent.”


Vorig jaar klopten de jongeren bij de gemeente aan voor een eigen onderkomen. Maring: “Sinds het dorpshuis is gesloten, kunnen we nergens meer terecht. We staan eigenlijk gewoon op straat.” Omdat de gemeente op dat moment ook bezig was met plannen voor ontmoetingsplekken in Middelstum, ’t Zandt en Loppersum, wisten de tieners precies wat ze wilden.


“We krijgen een soort zeecontainer met wat bankjes en tafeltjes”, meldt Maring verheugd. “We mogen niet met brommers in de buurt komen, muziek maken of alcohol drinken. Maar we vermaken ons vast prima op het voetbalveldje ernaast.”


Voorzitter Henk de Vries van Dorpsbelangen verwacht wel dat een aantal omwonenden nog bezwaar tegen de JOP zullen maken. “Sommige mensen verwachten geluidshinder van racende brommers. En ze zijn bang dat de hangplek jongeren uit andere dorpen aantrekt.”

www.dvhn.nl

Geef een antwoord