21 mei 2024

Hele wereld danst in Warffum

0

In Warffum is woensdagavond het jaarlijkse folkloristische dansfestival van de manifestatie Op Roakeldais van start gegaan.

 Dat gebeurde – zoals de organisatoren al hadden verwacht – in een hal die deze keer slechts voor ongeveer de helft was gevuld. De wedstrijd Portugal-Nederland op het Europees Kampioenschap in Lissabon (die rechtstreeks op tv werd uitgezonden) speelde het festival duidelijk parten, maar dat zal de komende dagen ongetwijfeld worden goedgemaakt.

Toch was er ook enige opgetogen­ heid onder de bestuursleden van Op Roakeldais waar te nemen. Zij hadden met nog minder publieke belangstelling rekening gehouden. Verwacht wordt dat de achterstand die gisteravond bij de bezoekersaantallen werd op­ gelopen de komende dagen zal worden goedgemaakt.Aan het festival nemen dit jaar zestien dansgroepen uit alle delen van de wereld deel. Opvallend is de komst van de groep uit de Paaseilanden. Vorig jaar stond zij ook op het programma, maar de groep slaagde er toen door allerlei problemen niet in tijdig naar Warffum te komen. De deelnemende groepen komen verder onder meer uit Brazili‘, Maleisi‘, de Paaseilanden, Indonesi‘, Egypte en Argentini‘. De Grunneger Daansers uit Zandeweer en de dansgroep Het Hoogeland uit Uithuizen vormen de Nederlandse inbreng op het festival. Foto: Jan Willem van Vliet

www.dvhn.nl

Geef een reactie