2 maart 2024

Help de natuur bij jou in de buurt!

0

Het Steemer Bos in Stedum is op zaterdag 5 november ŽŽn van de 250 plekken waar gewerkt gaat worden op de Landelijke Natuurwerkdag. Duizenden deelnemers gaan dan in heel Nederland een dag actief aan de slag in bos, heide, vennen, trilveen of duingebied.

Voor de vijfde keer wordt de Natuurwerkdag georganiseerd door tien natuurorganisaties. Samen wordt er gewerkt aan onderhoud van natuur en landschap. In korte tijd krijg je als vrijwilliger een goed beeld van de gevarieerde werkzaamheden die natuur- en landschapsorganisaties verrichten.


 


In het Steemer Bos wordt een vervolg gemaakt met het bosrandenbeheer. De bosranden worden uitgedund, zodat nieuwe planten een kans krijgen. De omgezaagde bomen groeien terug als struik, waardoor een dichte bosrand ontstaat. Van de omgezaagde bomen worden takkenrillen gemaakt. De werkzaamheden bestaan dus uit bomen zagen en slepen.


 


De organisatoren in Stedum doen een oproep aan iedereen die lekker in de buitenlucht wil werken om op zaterdag 5 november te komen. Beleef een welbestede en nuttige dag buiten in een schitterend gebied. Samen met andere mensen een paar uur fysiek bezig zijn, genieten van de frisse buitenlucht en moe maar voldaan weer naar huis. Neem familie of vrienden mee en kom ook!


Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom! Kinderen jonger dan 10 jaar wel onder begeleiding van de eigen ouder(s).


 


De werkdag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur.


Mensen zijn ook welkom als ze maar een gedeelte van de dag meewerken.


Tijdens de pauzes wordt gezorgd voor koffie/thee/chocolademelk. Tijdens de lunchpauzes is er ook soep, maar u wordt verzocht om zelf brood mee te nemen.


De locatie Steemer Bos is te bereiken vanaf het Haventerrein aan de Triezenbergstraat. U kunt parkeren op het haventerrein. U steekt dit terrein diagonaal over en loopt dan het Peertilpad (fietspad) op. We verzamelen in de ijsbaan/tennisbaankantine om 10.00 uur.


Trek stevige schoenen (of laarzen) en goede werkkleding aan. Landschapsbeheer zorgt voor het gereedschap en werkhandschoenen. Daarom moeten we weten hoeveel mensen er komen. Meld u vooraf aan op: www.natuurwerkdag.nl  (u vindt daar ook meer informatie over de locatie) of bel 0900 – 7770900


of bij de plaatselijke locatieleiders Jacqueline Mulder  tel.  0596 Ð 550839 en Thea Rozeboom tel: 0596 Ð 627456.


 


Wees er snel bij, want er kunnen 30 personen deelnemen!


 


 


De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door Essent, VSBfonds en de Nationale Postcode Loterij.

www.stedum.com

Geef een reactie